Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیتر امروز روزنامه کیهان که مدعی دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و مبارزه با امپریالیسم آمریکا است درست به سود استراتژی جدید آمریکا و عربستان سعودی است. ایران به عنوان مهم‌ترین قدرت خاورمیانه مدت‌هاست در مناسبات منطقه‌ای محاسبه‌گری می‌کند و بی‌گدار به آب نمی‌زند و تلاش می‌کند به مانند یک شطرنج‌باز زبردست مهره‌های بازی شطرنج را به موقع و صحیح حرکت بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی- در حالی که روز شنبه فرودگاه بین‌المللی ریاض مورد حمله موشکی حوثی‌ها در یمن قرار گرفته است اما بلافاصله پای ایران به این ماجرا کشیده شد. 
به گزارش آفتاب‌نیوز، دونالد ترامپ رییس‌جمهور آمریکا که در سفر آسیایی به سر می‌برد در ادامه اتهام‌زنی به ایران عنوان کرد که حمله موشکی به فرودگاه ریاض کار ایران بوده است. این اظهار‌نظر خیلی زود با واکنش سرلشکر جعفری فرمانده سپاه پاسداران و دیگر مقامات نظامی و سیاسی ایران مواجه شد(اینجا). جعفری در این زمینه عنوان کرد: «‌ترامپ به ايران تهمت زيادي زده است. اصلا ما امکان انتقال موشک را به آنجا نداريم و موشک‌ها براي خودشان است که آنها بازسازي و برد آن را زياد کرده‌اند و به این وسيله انتقام خون شهداي مظلوم يمن را گرفته‌اند».

اما مسأله مهم در این زمینه تیتر یک امروز روزنامه کیهان بود که در یک اقدام شائبه‌برانگیز هدف بعدی حمله موشکی حوثی‌ها در یمن را مشخص و عنوان کرده که هدف بعدی شهر شیشه‌ای و تمیز دوبی خواهد بود. تیتری سوال‌برانگیز که به نوعی پای ایران را به صورت ناخواسته به بازی عربستان و آمریکا باز می‌کند. شاید مهم‌ترین جمله درباره رسانه‌هایی مانند کیهان را روحانی در مناظرات انتخاباتی سال ۹۲ اعلام کرد که گفته بود: «برخی از رسانه از اتفاقات فردا آگاه هستند و اغلب پیش‌بینی‌های آنها درست از آب در‌می‌آید». نکته دیگر اینکه روزنامه کیهان به شکل‌های مختلف یک رسانه حاکمیتی تلقی می‌شود و در نتیجه تیتر امروز این روزنامه این شائبه را برای سواستفاده‌کنندگان خارجی به وجود می‌آورد که ممکن است ایران در مناقشه بین یمن و عربستان نقش داشته باشد. بنابراین رسانه‌های آمریکایی و سعودی می‌توانند با استناد به تیتر یک امروز روزنامه کیهان روی نقش ایران در حمله موشکی به فرودگاه ریاض مانور رسانه‌ای بدهند. 
این درحالی است که دونالد ترامپ از ابتدای ریاست‌جمهوری خود تاکنون به شکل‌های مختلف به دنبال بهانه‌گیری برای ایجاد تنش با ایران بوده است. ترامپ در نخستین استراتژی خود تلاش کرد با پروپگاندای رسانه‌ای و اظهارات تحریک‌کننده علیه ایران نیروهای نظامی ایران را به خصوص در خلیج فارس تحریک کند تا آغاز‌کننده تنش نظامی در خلیج‌فارس شوند. 
از سوی دیگر، ترامپ نخستین سفر خارجی خود را برخلاف روسای‌جمهور آمریکا به عربستان انجام داد تا علاوه بر بستن قرارداد هنگفت اقتصادی با عربستان به متحد عرب خود در منطقه خاورمیانه برای مقابله با ایران دلگرمی و اعتماد به نفس بدهد. این در حالی است که عربستان سعودی این روزها از بحران درونی رنج می‌برد و جنگ قدرت بین خاندان آل سعود در شدیدترین شکل خود در سال‌های اخیر قرار گرفته است. 
تیتر امروز روزنامه کیهان که مدعی دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و مبارزه با امپریالیسم آمریکا است درست به سود استراتژی جدید آمریکا و عربستان سعودی است. ایران به عنوان مهم‌ترین قدرت خاورمیانه مدت‌هاست در مناسبات منطقه‌ای محاسبه‌گری می‌کند و بی‌گدار به آب نمی‌زند و تلاش می‌کند به مانند یک شطرنج‌باز زبردست مهره‌های بازی شطرنج را به موقع و صحیح حرکت بدهد. استراتژی که زیاد مورد خوشایند آمریکا و متحدانش در حاشیه خلیج فارس نیست.
آمریکا به دلیل واکنش‌های بین‌المللی تمایل ندارد آغاز‌کننده تنش با ایران باشد. این در حالی است که ایران نیز به هیچ عنوان وارد بازی که آمریکا و عربستان طراحی کرده‌اند نخواهد شد. در نتیجه به صورت طبیعی تنش‌ها از نظر نظامی به تنش‌های لفظی و رسانه‌ای تبدیل می‌شود. تنش بین ایران آمریکا نیز در طول سال‌های گذشته از کمترین حالت تا بیشترین حالت در نوسان بوده و هر دو طرف تلاش می‌کنند در پشت این تنشها اهداف خود را دنبال کنند. به همین دلیل تیتر یک روزنامه کیهان یک گل به خودی از سوی کسانی است که مدعی مبارزه با آمریکا هستند.
گرچه ایران به‌شدت اتهامات عربستان سعودی درباره نقش داشتن در این حمله موشکی را رد کرده است(اینجا) اما بدون شک رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی از این پس با دستآویز قرار دادن چنین تیترهایی ایران را در رسانه‌های خود به یکی از کانون‌های تنش در منطقه خاورمیانه تبدیل خواهند کرد. از سوی دیگر اینکه روزنامه کیهان شهر دوبی را به عنوان هدف بعدی حوثی‌ها مشخص کرده است می‌تواند کشورهای عربی عمدتأ متحد عربستان سعودی را علیه ایران تحریک کند که ایران قصد دارد مخالفان منطقه‌ای خود را به صورت غیرمستقیم مورد هدف موشک‌های خود قرار بدهد. بدون شک تیتر امروز روزنامه کیهان یک اقدام امنیتی و علیه منافع ملی کشور بوده است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۸۳۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • رسانه عبری: ریاض اسرائیل را درباره هر حمله به رفح تهدید کرد
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • رسانه عبری از پیشرفت ملموس در سازش ریاض-تل‌آویو خبر داد